Vores hus


Da vi,Pernille og Thomas, mødte hinanden, boede vi i hver sin lejlighed i Odense. Vi flyttede så sammen i den mindste, som var på 58 m², hvilket ikke er meget, når begge har en hel del møbler.

Vi blev derfor enige om at begynde at lede efter et hus. Alt i alt var vi ude at se på 4 huse. Det ene var for lille. Det andet var der "noget" galt med, og vi kunne ikke lodde dybden af det. Det tredje var et hus, ejerne var igang med at renovere. Det var tydeligt, at de var løbet "sur i det", så det opgav vi! Det fjerde hus var lige os, så det købte vi....

Vi overtog huset d. 1/12 1999, 3 dage før den store orkan. Så vi var ret spændte på, om taget holdt. Det gjorde det, kun én tagsten havde skubbet sig lidt!

Egentlig var huset lidt lille, men vi kunne se mulighederne i at udvide med et par værelser på loftet. Huset var oprindelig på 84 m², med 23 m² kælder, da det blev bygget i 1953. Men i 1968 blev der lavet en tilbygning på 12 m² til stuen, så huset nu var på i alt 96 m².

Huset indeholder i dag en pænt stor vinkelstue, entre og køkken i den del, der vender ud mod vejen. I entreen er der en trappe ned til kælderen, hvor der er: et stort kælderrum, et lille viktualierum og et "bryggers", med udgang til haven. Desuden er der en lille trappe i entreen med 5 trin op til den del af huset, der er over kælderen. Der oppe er der soveværelse, værelse og et lille badeværelse. Da vi købte huset, var der et indbygget skab ved siden af badeværelset.

Set udefra ligner huset et etplans hus. Det betyder, at der er ret højt til kip i den del, der vender ud mod vejen. Derfor kunne vi forholdsvis let lave værelser på loftet (når men ser bort fra, at tagkonstruktionen skulle ændres). Det gjorde vi så i 2005. Det kan du læse mere om på de følgende sider.