Bangalore eller Bengaluru


Indiens tredje største by har siden den 22. august 2007 heddet Bengaluru. Før den tid hed byen Bangalore. Det er nok de færreste uden for Indien, der har opdaget at byen har skiftet navn. De lokale anvender da også Bangalore, når de taler engelsk. Om de så siger Bengaluru når de taler indisk skal jeg lade være usagt!

Alt andet lige er Bangalore en af de 30 største byer i verdenen, men i forhold til mange andre storbyer er det en meget flad by, forstået på den måde, at de ikke har mange højhuse. Så på det punkt har den ikke noget til fælles med f.eks. Shanghai. Men når det kommer til trafik, er den nok blandt de værst trafikedede byer jeg har været i! Jeg var i Bangalore fra d.16-21/10 2011. Mens jeg var i byen åbnede man de første strækninger på byens Metro, folk håber den vil være med til at afhjælpe noget af den trafik, der plager byen.

På grund af den voldsomme og til tider meget aggressive trafik, anbefalede mine lokale kolleger at det blev hyret en taxa for hele ugen. Så var jeg sikker på der var en bil, med en erfaren chauffør, når jeg havde behov for at blive kørt fra det ene sted til det andet.