Prydgræsser


Der er en grund til at prydgræsser har fået deres egen side, og ikke bare er en del af vores haveside. Vi synes nemlig at prydgræsser er nogle fantastiske planter.

Når vi nævner for folk at vi har mange prydgræsser, tænker de fleste på en en bestemt græs, nemlig en ca 2 meter høj elefantgræs. Men prydgræs er mere end elefantgræs, og elefantgræs er ikke bare elefantgræs. Der findes 12 arter af elefantgræs, dertil komme en lang række græsser inden for hver art.

Hvad er græsser?

Græsser er enkimsbladede planter, lige som f.eks. korn, majs, ris, sukkerrør mf. Græsser opdeles i 3 ordener, siv, halvgræs og græsordenen, der tilsamme rummer omkring 12.000 arter.

Græsser er trolig mangfoldige. De findes både med ensfarvede og  flerfarvede blade. De kan være stauder eller stedsegrønne. Nogle græsser sætter aks om foråret, andre om efteråret. Prydgræsser findes i mange størrelser, fra  små græsser på ca 5 cm til  enorme pælerør, som kan blive over 4 meter høje.

Fordele ved græsser

Græsser er lette at have med at gøre. Eneste egentlige vedligeholdelse er en årlig nedklipning om foråret, derefter passer de næsten sig selv.

Græsser får ikke blomster, men mange får flotte aks om efteråret.

Græsser kan anvendes mange steder, både i krukker, i bede og fritstående i haven eller op ad en mur. Desuden kan nogle tuedannende græsser anvendes som bunddække.

Græsser bliver næsten aldrig angrebet af sygdomme og skadedyr.


Hvis du selv er interesseret i prydgræsser, kan vi anbefale Overdam Planteskole. Du kan besøge Overdams hjemmeside ved at klikke her eller du kan besøge Overdam Planteskole, Agiltevej 11, Hørsholm. Du kan også klikke her for at se Overdams græskatalog. Det er fra dette katalog vi har de fleste af vores oplysninger om prydgræsser.